Szukaj na tym blogu

środa, 18 kwietnia 2012

Kasza kuskus bezglutenowa z mięskiem i groszkiem

To danie z cyklu " obiad w 15 minut". Wymyśliłam go wczoraj, zrealizowałam i twierdzę, że jest super. Gorąco polecam, zwłaszcza teraz ,kiedy po pracy większość z nas je szybki posiłek i z dziećmi leci na plac zabaw :)


Przepis
duża garść mięsa mielonego ( u nas wieprzopwinka)
1 szklanka groszku mrożonego
1/2 szklanki kaszy kuskus bezglutenowej
sól i pieprz do smaku
1/2 szklanki wody

Mięsko usmażyć. Groszek ugotować na parze ( 10 minut). Do mięska wlać wodę, doprowadzić do wrzenia, wsypać kaszę. Przykryć i odstawić na 10 minut. Kiedy kasza jest gotowa wrzucić ugotowany groszek i doprawić smaku.

Danie wyszło naprawdę smaczne, polecam.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. Wygląda pięknie, a smakuje pewnie też pięknie. Pozdrawiam ciepło.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bezglutenowa kuskus? a gdzież takie cudo można kupić?
    A danko smakowite, zrobię na pewno :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Trafiłam przez przypadek w sklepie koło domu jest kukurydziana ( chyba produkcji włoskiej), ale faktycznie kuskus, super !

    OdpowiedzUsuń