Szukaj na tym blogu

sobota, 19 listopada 2011

Karpatka

Ostatnio obiecałam pokazać co jeszcze przygotowałam na urodziny Marysi. Poza ryżowymi gniotkami zrobiłyśmy z Zuzką karpatkę. Na urodziny w końcu nie poszłyśmy :-( bo Zuzka była chora i uporczywy kaszel wygrał. Ciasto jednak zostało i okazało się świetne. Smakowało nam bardzooooo .



Przepis
2 ciasta francuskie gotowe biedronkowe
2,5 opakowania bydyniu waniliowego
cukier do smaku
1 margaryna bezmleczna
cukier puder
750ml wody + mleko kokosowe w proszku - 7 łyżek

Płaty ciasta francuskiego piec w 200 stopniach przez 15 minut. Ugotować na mleku kokosowym budynie. Kiedy wystygnie dodać margarynę bezmleczną. Upieczone płaty cista przełożyć masą budyniową, obsypać na wierzchu cukrem pudrem i do lodówki lub na balkon. Mniam

Smacznego !

5 komentarzy:

  1. pysznie słodko, podoba mi się taka wersja karpatki.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nam też. Bajeczna i boska jak mówi Zuza.

    OdpowiedzUsuń
  3. Bezglutenowe wariacje kulinarne. Jesteśmy bezglutenowi od stycznia 2012, a to stary wpis :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za informację. Nie wiedziałam, stąd moje pytanie :)A
      W wersji bezglutenowej: paczka ciasta francuskiego bezglutenowego :)
      Pozdrawiam serdecznie

      Usuń