Ostatnio obiecałam pokazać co jeszcze przygotowałam na urodziny Marysi. Poza ryżowymi gniotkami zrobiłyśmy z Zuzką karpatkę. Na urodziny w końcu nie poszłyśmy :-( bo Zuzka była chora i uporczywy kaszel wygrał. Ciasto jednak zostało i okazało się świetne. Smakowało nam bardzooooo .
Przepis
2 ciasta francuskie gotowe biedronkowe
2,5 opakowania bydyniu waniliowego
cukier do smaku
1 margaryna bezmleczna
cukier puder
750ml wody + mleko kokosowe w proszku - 7 łyżek
Płaty ciasta francuskiego piec w 200 stopniach przez 15 minut. Ugotować na mleku kokosowym budynie. Kiedy wystygnie dodać margarynę bezmleczną. Upieczone płaty cista przełożyć masą budyniową, obsypać na wierzchu cukrem pudrem i do lodówki lub na balkon. Mniam
Smacznego !
pysznie słodko, podoba mi się taka wersja karpatki.
OdpowiedzUsuńNam też. Bajeczna i boska jak mówi Zuza.
OdpowiedzUsuńa gdzie tu bezglutenowość?
OdpowiedzUsuńBezglutenowe wariacje kulinarne. Jesteśmy bezglutenowi od stycznia 2012, a to stary wpis :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję za informację. Nie wiedziałam, stąd moje pytanie :)A
UsuńW wersji bezglutenowej: paczka ciasta francuskiego bezglutenowego :)
Pozdrawiam serdecznie