Zgodnie z umową moja córcia zrobiła wszystko sama, ja tylko wstawiłam do pieca.
Pomysł na ciasto wzięłam od Cudownej Pinkcake
Przygotowanie jest takie samo, tyle, że zmniejszyłam proporcje:
3/4 szklanki surowej kaszy jaglanej
3 średnie jabłka
1 łyżka cukru z wanilią
1/2 łyżeczki cynamonu
3 średnie jabłka
1 łyżka cukru z wanilią
1/2 łyżeczki cynamonu
Jabłka zetrzeć i dodać resztę składników. Przełożyć do foremek do sufletów wcześniej wysmarowanych margaryną bezmleczą. Piec w temperaturze 200°C i piec 70 minut, aż wierzch się zezłoci. My polałyśmy nasze suflety melasą karobową :) Polecamy i na ciepło i na zimno. Pycha.
I oto gotowy podwieczorek w wykonaniu Zuzanki, smacznego !
ja też oglądam każdy odcinek juniorów, i tak jak i Ty mam nadzieję , że córa polubi gotowanie:)
OdpowiedzUsuńO ho ho! To Ci rośnie mistrz! Jedna gwiazdka będzie mało :)*
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Pinkcake ;)