Oto przepis:
2 szklanki koncentratu mąki krakowskiej
1/2 szklanki mielonych migdałów
1 łyżka karobu
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka sody
3 łyżki mleka ryżowego w proszku
6 łyżek oleju
1 łyżka octu
2 łyżki wódki
1 szklanka wody
1 łyżka przypraw do piernika firmy KOTANYI ( bez ulepszaczy, mąki pszennej- same przyprawy)
Suche skladniki wymieszać z suchymi, dodać mokre, na koniec dodac ocet. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Do dekoracji użyłam cukru pudru zmieszanego z wodą i posypki z Lidla.
Mufinki dodaję do akcji na Durszlaku
Na pewno wyszły pyszne :)
OdpowiedzUsuńSuper muffinki. Proszę napisz do na mnie na email swój adres korespondencyjny, prześlę nagrodę w akcji czyli Karob w puszce:)
OdpowiedzUsuń