Szukaj na tym blogu

czwartek, 19 lipca 2012

Ciacho z rabarbarem- ciasto piratów

Lato, lato, urlop, szkoda, że u nas pada kolejny dzień. Nie ma tego złego przynajmniej opublikuję trochę zaległych przepisów :)

Dziś polecam biszkopt z rabarbarem.



Przepis:

200g koncentratu ciasta biszkoptowego Balviten 
50g cukru
2 łyżeczki zamiennika jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia Balviten
kilka łodyg rabarbaru
1 szklanka wody + 4 łyżki mleka sojowego w proszku


Zamiennik jaja wymieszać z 1/2 szklanki wody i dodać resztę składników. Łodygi rabarbaru umyć, obrać i pokroić. Ciasto wylać do formy i posypać na wierzchu pocięty rabarbar. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego! Ciacho wyszło super miekkie, słodkie z kwaśną nutą :) Polecam posypać cukrem pudrem :)

Dodam na koniec, że Zuza tego dnia kiedy upiekłam ciacho bawiła się w piratów i ciasto zostało ciastem pirackim :)

3 komentarze:

  1. Mniam, zaśliniłam się. Wygląda bosko i pewnie takoż smakuje. Pozdrawiam serdecznie Piratkę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak to dobrze, że są te mąki dla osób na bezglutenie, wychodzą piękne ciasta. Twój biszkopt prosi się o konsumpcję:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzięki za miłe słowa. A XXI wiek lubię za niewiele rzeczy, jedną z nich są mąki bezglutenowe :)

    OdpowiedzUsuń