Lato, lato, urlop, szkoda, że u nas pada kolejny dzień. Nie ma tego złego przynajmniej opublikuję trochę zaległych przepisów :)
Dziś polecam biszkopt z rabarbarem.
Przepis:
200g koncentratu ciasta biszkoptowego Balviten
50g cukru
2 łyżeczki zamiennika jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia Balviten
kilka łodyg rabarbaru
1 szklanka wody + 4 łyżki mleka sojowego w proszku
Zamiennik jaja wymieszać z 1/2 szklanki wody i dodać resztę składników. Łodygi rabarbaru umyć, obrać i pokroić. Ciasto wylać do formy i posypać na wierzchu pocięty rabarbar. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego! Ciacho wyszło super miekkie, słodkie z kwaśną nutą :) Polecam posypać cukrem pudrem :)
Dodam na koniec, że Zuza tego dnia kiedy upiekłam ciacho bawiła się w piratów i ciasto zostało ciastem pirackim :)
Mniam, zaśliniłam się. Wygląda bosko i pewnie takoż smakuje. Pozdrawiam serdecznie Piratkę:)
OdpowiedzUsuńJak to dobrze, że są te mąki dla osób na bezglutenie, wychodzą piękne ciasta. Twój biszkopt prosi się o konsumpcję:)
OdpowiedzUsuńDzięki za miłe słowa. A XXI wiek lubię za niewiele rzeczy, jedną z nich są mąki bezglutenowe :)
OdpowiedzUsuń