Szukaj na tym blogu

środa, 25 lipca 2012

Biszkopt z jagodami

Sezon jagodowy trwa już jakiś czas. My także zdążyłyśmy upiec biszkopt z jagodami. Wyszedł super. Oto on.


Przepis:
200g koncentratu ciasta biszkoptowego Balviten
50g cukru
2 łyżeczki zamiennika jajka
 1 łyżeczka proszku do pieczenia Balviten
1 szklanka wody + 4 łyżki mleka sojowego w proszku
1 szklanka surowych jagód


 Zamiennik jaja wymieszać z 1/2 szklanki wody i dodać resztę składników. Ciasto wylać do formy i posypać na wierzchu posypać jagodami, lekko potrząsnąć, ażeby jagody wpadły lekko w ciasto. . Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzone ciacho posypać cukrem pudrem.



Smacznego !







3 komentarze:

  1. Musiało smacznie :) U mnie również ciacho z jagodami, tylko troszkę inne:
    http://madamegreen-testerka-kulinaria.blogspot.com/2012/07/magiczna-moc-jagod.html#comment-form

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny, prosty przepis. A smakuje pewnie jeszcze lepiej :)

    OdpowiedzUsuń