Oj dużo się dzieje w moim internetowym życiu. Odkryty istatnio pomysł z Babylandii na kalendarz adwentowy zaowocował nie tylko kalendarzem dla mojej Zuzki, ale także obietnicą współpracy z fantastycznymi Mamami. Jestem bardzo tym podekscytowana.
Zawijaski będą moim pierwszym wpisem na Babylandii.
Przepis
1 opakowanie ciasta francuskiego biedronkowego
2 łyżeczki cynamonu
1/4 margaryny bezmlecznej
3 łyżki cukru
Margarynę rozpuścić w garnuszku, dodać cukier i cynamon. Ciasto rozłożyć i przekroić na dwie równe części. Na cieście rozsmarować powstałą "masę". Zwijać każdy pasek w rulonik z osobna. Następnie pociąć na kawałki wielkości 1,5 cm. Piec przez 10-15 minut w 180 stopniach. Oprószyć cukrem pudrem.
Cukier puder pasuje mi wszędzie, bo brakuje mi śniegu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz